lauantai 16. marraskuuta 2013

Please Please Me –LP (UK 4th pressing) STEREO

UK 4th pressing 1963, Parlophone PCS3042
Mothers, stampers: 1GM, 1L
YEX94-1 / YEX95-1
disc weight: 160g



Levyhyllyssä oli jo aikaisemmin hyväkuntoinen UK 4. painoksen Please Please Me stereo-LP. Levyn suhteen ei siis ollut valittamista, mutta valitettavasti levyn kansi oli ajankohtaan nähden väärä.
Vihdoin tuli sopivasti myyntiin hyväkuntoinen 4. painoksen stereokansi varustettuna vähän etikettivikaisella levyllä. Saatoin siis tarjota kannesta (melkein) kohtuullisen hinnan, kun sisällä oleva levy ei kiinnostanut.
Kansi kiinnosti, ei pelkästään sen takia, että tarvitsin sen, vaan myös harvinaisuudellaan. Kyseessä on Garrod & Lofthouse Ltd:n isolla stereo-logolla varustettu flipback-kansi. Väittäisin, että melkein poikkeuksetta kaikki PPM 1. - 4. painosten, suuren stereo-logon omaavat kannet on painanut Ernest J. Day & Co. Aivan viimeiset 1963 tai todennäköisemmin seuraavan vuoden alun, 1964 stereokannet valmisti kuitenkin G & L.
Kyseessä täytyy olla hyvin pieni painosmäärä, sillä iso stereo-logo muuttui keskikokoiseksi jo kesän alussa 1964. Kaiken kaikkiaan stereo-PPM painosmäärät ovat aika pieniä.
Vuodesta 1964 ja siitä eteenpäin vain G & L teki PPM-kansia ja oli EMI:n ykkösvalmistaja. Toki E.J.D. painoi vielä jonkin verran kansia levyihin: With The Beatles, A Hard Day’s Night, Rubber Soul, Revolver ja Oldies…But Goldies, mutta suurimman osan teki siis G & L.
1.-2. painosten PPM kannet tunnistaa parhaiten siitä, että etupuolen oikean alareunan teksti ”Photo: Angus McBean” on enemmän oikealla kuin myöhäisemmissä painoksissa. Sanan ”Photo”, kirjain P alkaa vasta yläpuolella olevan sanan ”Songs” viimeisen s-kirjaimen jälkeen. Sama on monoissa. Kaikissa kansissa, näiden kahden ensimmäisen painoksen jälkeen, teksti teksti ”Photo: Angus McBean” on siirretty hieman ylemmäksi ja enemmän vasemmalle. 

Hankittu kansi on kyllä hienokuntoinen ja se saa arvoisensa sisällön EX-kuntoisella levyllä.



Harvinaisuus: 2,5++

Etupuoli

Etupuoli

Takakansi

Takakansi, flipbackit ja G&L

1-puoli

2-puoli