lauantai 9. marraskuuta 2013

I Want To Hold Your Hand / This Boy (UK ORIOLE contract pressing) SOLID CENTRE

UK 1st contract pressing 1963
Mothers, stampers: 3, 1
7XCE 17559-1N / 7XCE 17560-1N

I Want To Hold Your Hand –singleä painettiin EMI:n lisäksi ORIOLE:n ja DECCA:n toimesta jonkinlaisia määriä. Sopimuskumppaneilta pyydettiin apua vain sellaisissa tapauksissa (EMI:lle viimeinen vaihtoehto) kun oma kapasiteetti ei riittänyt painamaan nopeasti ja tarpeeksi paljon.

ORIOLE:n ja DECCA:n painokset ovat jonkin verran harvinaisia, totta kai, mutta tässä on, voisi sanoa: ultra-harvinaisuus. ORIOLE painoi pienen osan IWTHYH-singlestä kiinteällä keskiöllä. Vuonna 1963 se oli erittäin harvinaista. Tämä on yksi harvinaisimmista The Beatlesin kaupalliseen tarkoitukseen tehdyistä singleistä. Myös EMI itse painoi tätä kiinteällä keskiöllä, joita on yhtä vaikea löytää kuin tätäkin. Tiettävästi ORIOLE painoi kiinteillä keskiöillä myös singlet Can’t Buy Me Love ja I Feel Fine. 
ORIOLE:t ovat hieman painavampia kuin EMI:n painamat singlet ja levyn reuna on terävämpi. Paras tunnistus on keskiö. Oriolen push-outissa se on karhea ja reuna on "viimeistelemätön", verrattuna EMI:in. Lisäksi keskiö on kooltaan pienempi, ts. etäisyys levyn muuhun osaan on suurempi. ORIOLE solid centressä on ura, joka poikkeaa EMI:n solid centrestä, sekä juuri tuo karhea keskusta (näkyy kuvassa). DECCA:sta ja ORIOLE:sta myös puuttuvat stampers-kirjaimet soittoalueen ulkopuolelta, vain mothers-numerot löytyvät.
Tarkastin varmuuden vuoksi painot, jotta usein kuultu väittämä painosta voidaan todentaa. Levyhyllyssä olevien IWTHYH-singlejen painot:

EMI 1st pressing, PUSH OUT: 35g
EMI 1st pressing, PUSH OUT: 37g
ORIOLE PUSH-OUT: 41g
ORIOLE PUSH-OUT: 39g
ORIOLE SOLID CENTRE: 39g
DECCA PUSH OUT: 39g
DECCA PUSH OUT: 37g
DECCA PUSH OUT: 38g


Kyllä näin on, jonkin verran ovat sekä DECCA, että ORIOLE painavampia kuin EMI, mutta aika pieniä eroja.
En osaa sanoa, että julkaistiinko tämä alunperin ORIOLE:n vai Parlophonen tehdaspussilla, mutta ainakin tässä oli ostohetkellä ORIOLE.

Harvinaisuus: 3,5



Oriolen tehdaspussi


A-puoli

A-puoli, Oriolen keskiö

B-puoli