perjantai 13. syyskuuta 2013

Souvenir Of Their Visit To America –EP (US 2nd pressing) PROMOTIONAL COPY

US 2nd pressing 1964, Vee Jay VJEP 1-903
A matrix: 64-3915 URJ ARP
B matrix: 64-3916 URJ



Levyhyllyyn saatiin sitten se toinenkin Vee Jay promo. Tämä on 2. painoksen versio, jossa biisi Ask Me Why on korostettuna. Levyn soittoalueen ulkopuolelta voidaan selvittää tehdas, jossa tämä promo on painettu:

1-puolen run-out-groove: 64-3915 URJ ARP
2-puolen run-out-groove: 64-3916 URJ


Paras varmistus aitoudesta on siis 2-puolen soittoalueen ulkopuolelta löytyvä, koneella painettu logo ”ARP” (American Record Pressing Co.). Tiettävästi kaikki tällaisella etiketillä varustetut kakkospainokset painettiin vain ARP:n toimesta. Kolmannen etiketin painokset olivat jälleen Monarch Record Mfg. Co :n painamia. ARP:lla ei ole Monarchin kaltaista tilausnumeroa, joka lienee ainutlaatuinen.
Etiketissä on eroja tekstien suhteen verrattuna 1. painokseen: mm. THE BEATLES, VJ 1-903 – tekstit ovat eri paikoissa ja levyn puolta osoittava teksti ”SIDE 1” ja ”SIDE 2”ovat tässä ARP:n painoksessa ”SIDE I” ja ”SIDE II”. Arvioin, että ensimmäinen painos on hieman harvinaisempi kuin kaksi muuta, jotka ovat samanarvoisia. On aika harvinaista, että samasta promosta tehdään kolme erilaista painosta tai, no oikeastaan painoksia on vain kaksi, mutta jälkimmäistä painettiin kahden eri tehtaan toimesta. Jään odottelemaan tilaisuutta saada kolmaskin versio levyhyllyyn. Sillä välin keskityn taas UK-painoksiin. Ask Me Why -biisin vieressä oleva musta rasti on tussimerkintä, eikä kuulu etikettiin...


Harvinaisuus: 3

1-puoli

1-puoli

1-puoli, "ARP" machine stamped

2-puoli

2-puoli

2-puoli