keskiviikko 12. joulukuuta 2012

The Beatles Singles Collection (UK pressing) BSC1


UK pressing 1982, Parlophone BSC1

The Beatlesien singlejä painettiin uudelleen ja uudelleen. Varsinaisia singlebokseja on pari täysin erilaista UK-painosta ja niistä löytyy välimuotoja. Ensimmäinen julkaistiin maaliskuussa 1976 ja tämän levyhyllyyn hankitun sisältöinen joulukuussa 1982. Ensimmäisessä oli (The Beatles Collection, Singles Collection 1962-1970) kaikki 22 vinyylisingleä sekä lisäksi Englannissa singlenä ensimmäistä kertaa julkaistavat Yesterday / I should Have Known Better ja Back In The U.S.S.R. / Twist And Shout. Tätä ennen nämä vihreä-kantiset singlet julkaistiin yksittäiskappaleena levykaupoissa. Levykaupan singlet oli laitettu kevyeen pahviseen koteloon. Siihen aikaan uusista singleistä oli mukana vain Yesterday.

Jälkeenpäin 1976 kokoelmaa myytiin postimyyntinä EMI World Recordsin toimesta, mustaan boksiin käärittynä. Silloin mukaan oli lisätty Back In The U.S.S.R. Viimeisiin 1976 paketteihin lisättiin vielä Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band/With A Little Help From My Friends / A Day In The Life, joka ilmestyi virallisesti syyskuussa 1978. Boksia myytiin siis joitain vuosia.

1978 boksiin (The Beatles Singles Collection) uudistettiin singlekannet ja boksi. Nyt kaikki olivat kuvakannellisia singlejä ja boksi sininen. Samoja kuvia käytettiin 20 years ago –vinyylikuvasingleissä.  Uuteen singlekokoelmaan liitettiin vielä ennen julkaisematon, kesäkuussa 1982 ilmestynyt  Movie Medley / I’m Just Happy To Dance With You. Luultavasti boksia myytiin 1980-luvun loppuun asti. Ehkä pidempäänkin. Toisaalta Movie Medley singlen painaminen lopetettiin jo 1984. Seuraavat boksit olivat sitten jo CD-singlejä ja C-kasetteja. Singlet ovat joko solid centrejä tai push-outilla. En ole vaivautunut selvittämään, mitkä ovat milläkin. Ainakin 1976 mustassa boksissa on kiinteitä keskiöitä.

Tässä boksissa on virheellinen Get Back / Don’t Let Me Down –single. Etiketti on painettu virheellisesti ja levyn reunassa on valuvika. Don’t Let Me Down on kirjoitettu äärimmäisen leveällä kirjainvälillä. Käsittääkseni Get Backin kääntöpuolelta voi löytyä vääräkin biisi, ainakin 1976 paketista. Silloin kääntöpuolella soi Wingsin ”I’ve Had Enough”. Tässä kuitenkin soi Don’t Let Me Down.

Levyhyllyn sininen boksi on alun perin tarkoitettu muuhun käyttöön kuin postimyyntiin. Kolmessa singlekannessa on tarra: ”MANUFACTURERS PROPERTY NOT FOR SALE”.

Aika usein näiden boksien singlet ovat vain vähän soitettuja tai sitten peräti soittamattomia, mutta varsinainen boksi enemmän ja vähemmän kulunut. Levyhyllyyn löysi tiensä tällä kertaa lähes uudenveroinen boksi.

Singlebokseja on siis varmaankin tämä määrä:

(1976) BS 24 (22 singleä + Yesterday) vihreä boksi
(1976) World Records (22 singleä + Yesterday + Back In The U.S.S.R.) musta boksi
(1978) World Records (22 singleä + Yesterday + Back In The U.S.S.R. + SGT. Pepper’s) musta boksi
(1978) BSC1 (22 singleä + Yesterday + Back In The U.S.S.R. + SGT. Pepper’s) sininen boksi
(1982) BSC1 (22 singleä + Yesterday + Back In The U.S.S.R. + SGT. Pepper’s + Movie Medley) sininen boksi
(1982) BSCP1 (22 singleä + Yesterday + Back In The U.S.S.R. + SGT. Pepper’s + Movie Medley + Love Me Do-kuvasingle) sininen boksi
(1982) BSCP1 (22 singleä + Yesterday + Back In The U.S.S.R. + SGT. Pepper’s + Movie Medley + Love Me Do-kuvasingle, jossa virheellisesti puuttuu krediitit) sininen boksi

Täältä löytyy musta boksi:

























Harvinaisuus 1-1,5 

25 kuvakannelsita singleä

Sininen boksi edestä

Sininen boksi

BCS1

Sininen boksi sivusta

Sininen boksi

Sininen boksi

Sininen boksi

Manufactures property-tarra

Manufactures property-tarra

Manufactures property-tarra

Manufactures property-tarra

Manufactures property-tarra

Manufactures property-tarra

Boksi avattuna

Boksi avattuna

Sininen boksi

Sininen boksi sivusta

Get Back 

Don't Let Me Down. leveä ja iso fontti
prässäysvirhe (Get Back)