perjantai 12. helmikuuta 2021

Paul McCartney + Elvis Costello: (demos) -cassette (US 2017 pressing) Record Store Day release

US pressing 27.4.2017, Capitol/MPL B0026346-24, barcode: 6 02557 40492 0
sleeve: custom

Vastaan tuli muutaman vuoden takainen Record Store Day -julkaisu. Paul McCartneyn ja Elvis Costellon kolme kotidemoa sisältävä C-kasetti on sinänsä varsin hauska formaatti. Alkuperäisenä äänityspaikkana oli Hog Hill Mill East Sussex, vuonna 1987. 

Biisit julkaistiin virallisesti ensimmäisen kerran vasta vuonna 2017. Flowers In The Dirt - Archive Collection sisältää samat äänitteet, mutta ne olivat saatavilla vain WAV-tiedostoina Paul McCartneyn virallisen sivuston latauslinkin kautta jos osti Deluxe Editionin (Capitol/MPL B0025988-00). Jos siis haluaa nämä biisit fyysisenä tuotteena tämä on ainoa virallinen vaihtoehto ja formaatti. Kasettikotelon sisällä pitäisi olla myös latauslinkki, joskaan ei ole varmaa onko se vielä voimassa. 

C-kasetti on vielä muovien sisällä eikä niitä ole kiire poistaa, sillä toistaiseksi itsellä ei ole sopivaa soitinta. Kasettidekki taisi olla viimeksi 90-luvulla. Hyllyssä onkin kasetteja tämän lisäksi vain PM Egypt Station, joka tuli Traveller’s Edition Luxury Box Setin mukana.

US hype sticker ilmoittaa painosmääräksi 2500 kpl. Onko se sitten USA:ssa vai globaalisti? Se ei selviä ainakaan yleisimmistä tietolähteistä. 
Onkohan tämän julkaisun kansipaperit uskollisia originaalille 1987 tuotteelle vai onko kyseessä graafinen ajatus siitä, miltä originaali demokasetti olisi voinut näyttää? 

Kotelon etupuoli

Kotelon etupuoli

Selkämys

Takakansi

Takakansi

Takakansi

Takakansi