perjantai 4. joulukuuta 2020

Amazon DE Black Friday 2020 finds: Singles Collection (2019) + The Beatles (2018)

Tämän blogin jatkamista mietin samalla kun päätin lopettaa tavoitteellisen keräilyn. Päätin jatkaa toistaiseksi, mutta sisältö on erilainen kuin aiemmin. Nyt ja jatkossa päivitykset eivät liity pelkästään tai edes ollenkaan keräilylevyihin vaan fiiliksen mukaan tehtyihin hankintoihin. Kenties kehitän blogia johonkin ihan  muuhun ajankohtaiseen suuntaan jossa ei kuitenkaan eksytä liian kauaksi otsikosta. Jossain vaiheessa saatan ehkä takautuvasti tutkia levyhyllyä ja palata niihin hankintoihin jotka jäivät päivittämättä.
Mainostin aiemmin, että Black Friday 27.11.2020 sisälsi hyviä tarjouksia uudehkoista julkaisuista. Hinnat ovat sittemmin palautuneet lähemmäksi normaalia. Tämä on itselle uusi juttu, sillä aiemmin en ole ollut kiinnostunut seuraamaan julkaisujen hintakehitystä tai erityisiä tarjouksia. Paljon hyviä julkaisuja on jäänyt huomioimatta ja hankkimatta, sillä keskityin vain originaalien variaatioihin. Katsoin siis Amazon DE tarjouksia ajankohtana ja mielestäni hinta-laatusuhde oli näissä kohdallaan. Spontaanisti tuli ostettua:

1. The Beatles Singles Collection (Apple Records ‎– 0602547261717) julkaistu 22.11.2019
Black Friday kokonaishinta: 106,86 €
Unboxing-videoita löytyy YouTubesta useampiakin, mutta tässä kerrassaan mainiossa videossa asiantuntija Andrew Milton käy yksityiskohtaisesti läpi levyjä ja pakettia tavalla joka ainakin itseä kiinnostaa eniten: verrataan sisältöä suoraan originaaleihin UK single-julkaisuihin. Videossa on melko tarkka kuvaus siitä, miltä nämä vinyylisinglet kuulostavat ja mitä niistä voi löytää.  


2. The Beatles (White Album) (Apple Records ‎– 0602567571957) julkaistu 9.10.2018
Black Friday kokonaishinta: 53,42 €
Tälle julkaisulle vaikuttaa olevan useampiakin nimiä. Enemmän ja vähemmän epävirallisia. Box Set Deluxe Edition ja numeroitu painos kuitenkin  kyseessä. 


Postikulut levyille olivat 0 eur. Alkuperäiseen myyntihintaan hintaan lisättiin (saksalainen) arvonlisävero (VAT). Jostain syystä en nyt löydä alkuperäistä myyntihintaa, mutta ne olivat muistaakseni 49,95 eur ja 99,95 eur. Alkuperäinen myyntihinta Saksassa olisi ollut siis 149,90 eur. Lopulliseksi hinnaksi muodostui Suomeen toimitetttuna 160,28 eur. Vero on siis jotakuinkin 7 % luokkaa. Tämä on itselle ihan vierasta, pitää kaiketi opetella tarkemmin. Vero oli ilmoitettu Saksaan tilatessa olevan 0 % (tilapäisesti korona-pandemian aikana). Paketin paino oli lähes 5 kiloa, joten pelkästään painoonkin perustuen materiaalia sai rahan arvosta. 
Vaikka kuvissa boksit ovat avaamattomia, sitä en enää harrasta, että ne jäisivät avaamattomaksi levyhyllyyn. Nämä avataan, soitetaan ja kaikki materiaali läpikäydään. Ehkä palaan sisältöön tarkemmin molempien julkaisujen osalta. 
Seuraan nyt Paul McCartneyn ns. Super Deluxe Edition -julkaisuja ja hyviä tarjouksia niiden osalta. Luovuin CD-levyjen ostosta jo vuosia sitten, mutta empiirisen kokemuksen perusteella suhtaudun niihin positiivisemmin kuin aiemmin. Havaitsin tai ainakin olin havaitsevinani merkittävän eron laadukkaaseenkin suoratoistoon verrattuna. 


The Beatles Singles Collection ja White Album

The Beatles Singles Collection ja White Album

The Beatles Singles Collection ja White Album

The Beatles Singles Collection ja White Album

The Beatles Singles Collection ja White Album