sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Help! -LP (UK 2nd pressing) STEREO without SIUK, thin spine

UK 2nd pressing 1969, Parlophone PCS3071
Mothers, stampers: 3OT, 3PL
YEX168-1 / YEX169-1
disc weight: 147 g
Inner sleeve: sepia advertising

Help! -stereoalbumin UK 2. painoksen kelta-mustan etiketin variaatioita on dokumentoitu kaksi. Kirjasta BFSOPR ne löytyvät tunnisteilla PAR3071.SR2A(i-ii). Näiden kahden keskinäinen ero on biisin I Need You edessä olevan symbolin jälkeisessä välissä. Se voi olla siis  * I NEED YOU ja * HARRISON tai *I NEED YOU ja *HARRISON. PAR3071.SR2A(i) näyttäisi puuttuvan piste biisin TICKET TO RIDE (Lennon-McCartney) -tekstien jälkeen. Noiden selkeiden eroavaisuuksien lisäksi tekstien vaakakohdistamisessa pienen pieniä keskinäisiä eroja. 

Garrod & Lofthousen valmistaman kannen osalta mielenkiintoisin asia tässä on se, että selkämys on mallia "thin spine". Sitä käytettiin ensimmäisen kerran UK 1. painoksen Abbey Roadissa ja sitä seurasivat Let It Be ja Hey Jude (export). Lisäksi kapeaa selkämystä voi tavata ajankohdan muissa EMI:n ja Applen julkaisuissa. Erona ajankohdan originaaleihin on se, että tässä kannessa on kuitenkin flipbackit, joita ei enää Abbey Roadissa ja sen jälkeen ilmestyneissä kansissa ollut. 

Alla olevissa kuvissa näkyy kaksi erilaista selkämystä suunnilleen saman ajankohdan kannesta, jossa kannen etupulen oikeasta yläkulmasta on poistettu stereo-logo. "Pinched spine" on keskeltä leveämpi, mutta molemmista päistään puristettu. 

Jos pelkkää levykantta tarkastelee, niin voisi todeta kyseessä olevan kolmas painos. UK 1. painoksessa on keskikokoinen outline, UK 2. painoksessa small stereo ja tässä kolmannessa ei ole logoa ollenkaan. Etiketti olkoon se määräävin ja siksi tämä on UK 2nd label tai pressing. 


Harvinaisuus: 2

Kannen etupuoli

Takakansi

Sisäpussi

Selkämys, thin spine ja pinched spine

1-puoli (PAR3070.SR2A(ii)

2-puoli (PAR3070.SR2A(ii)