perjantai 14. helmikuuta 2020

Beatles For Sale -LP (UK 2nd pressing) STEREO LOSSER 2nd label variation

UK 2nd pressing 1966-1968, Parlophone PCS3062
YEX142-1, YEX143-1
Mothers, stampers: 3L, 17OM
disc weight: 175 g
Inner sleeve: Advertising sepia

Beatles For Sale UK 2. painoksen stereosta löytyy keräilijälle pari kiinnostavaa virhepainamaa. Kyse on etiketeissä olevista kirjoitusvirheistä. Tunnetumpi on se, että biisi I'M A LOSER on kirjoitettu I'M A LOSSER. Hieman vähemmän tunnettu ja vaikeampi löytää on 2-puolen biisin EIGHT DAYS A WEEK krediittivirhe, jossa Northern Songs on kirjoitettu Northern Ssongs. 

Levyhyllyyn oli jo aiemmin hankittu LOSSER, mutta kun tässä vuosia jo katsellut etikettejä, huomasin sen, että niitäkin on kaksi erilaista. Bruce Spizer - Frank Danielsin kirja BEATLES FOR SALE ON PARLOPHONE RECORDS ilmoittaa vain yhdestä variaatiosta. Tarkempi tutkiskelu löytää parikin eroa. Tekstien BEATLES FOR SALE ja THE BEATLES väli voi olla suurempi tai pienempi. Ko. tekstien väliin siis on jätetty enemmän tilaa toisessa variaatiossa. Lisäksi etiketin tekstissä SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE... on ylimääräinen piste, eli SOLD IN.U.K. Spizerin kirjasta puuttuu siis tuo suuremman välin variaatio. Oheisista kuvista eron huomaa selvästi. 


Ei kirjassa

PAR3062.SR2A(i)

Spizerin kirjassa on mielestäni hieman oikaistu siinä, että variaatio PAR3062.SR2A(i) kattaa sekä LOSSER että Ssongs -virheet. Siitä voisi päätellä, että virheelliset etiketit voisivat olla samassa levyssä. Näin ei kuitenkaan ole. Sattumalta ne voivat olla samassa levyssä, mutta yleensä eivät. Muistan nähneeni sellaisen levyn vain yhden kerran. 
Edelleen kirja ilmoittaa, että PAR3062.SR2A(ii) on korjattu ko. virheet. Käytännössä kuitenkin nämä kaksi etikettivariaatiota sekoittuvat keskenään. 

Nyt löydetty etikettivariaatio ei siis ole kirjassa, eikä tuollaista "pitkää väliä" löydy edes virheillä korjattuna. UK 3. painoksen label PAR3062.SR3A on suurentanut sekä otsikkoa, että yhtyeen nimeä.

Tässä nyt hankitussa levyssä on muutakin varsin spesiaalia. Vinyylin paino on peräti 175 g. Sen ei pitäisi olla mahdollista, sillä UK EMI Hayesin tehtaalla ko. ajankohdan levyt painavat 139 g - 147 g. Siihen haarukkaan sopii myös levyhyllyn aiemmin hankittu Losser. Sen mother/stamper -koodi on 1RP,3MA ja painoa on 145 grammaa.

Harvinaisuus: 3+


Kannen etupuoli

Kansi avattuna

Kansi avattuna

Takakansi

Sisäpussi

1-puoli, suurempi väli

2-puoli, suurempi väli

1-puoli, PAR3062.SR2A(i)

2-puoli, PAR3062.SR2A(ii)