sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Beatles For Sale -LP (UK 1st pressing) MONO

UK 1st pressing 1964, Parlophone PMC1240
XEX 503-4N, XEX504-4N
Mothers, stampers: 4GGA, 27GGD
disc weight: 140 g
Inner sleeve: Emitex

Beatles For Sale mono UK 1. painos kiinnostaa keräilymielessä lähinnä sen vuoksi, että avattava kansi on varsin kevyttä tekoa ja hyväkuntoisen löytäminen on haasteellista. Etikettiharvinaisuuksia tästä prässäyksestä ei ole tunnistettu.
2-puolen monoetikettivariaatioita Spizer-Danielsin kirjassa BFSOPR on kolme (PAR1240.MR1A (i-iii)). Biisiteksteissä on pieniä sijoittamiseen liittyviä eroja, mutta helpoin ja nopein tapa tunnistaa eri variaatiot on katsoa pisteitä ja niiden puuttumista. 2-puolen biisien  I Don't Want To Spoil The Party ja What You're Doing krediittien jälkeen on piste tai sitten sitä ei ole. Loppu voi siis olla kirjoitettu:  

Northern Songs Mus. NCB tai Northern Songs Mus. NCB.

Varioaatiot ovat:
PAR1240.MR1A(i) IDWTSTP = NCB. ja WYD = NCB
PAR1240.MR1A(ii) IDWTSTP = NCB. ja WYD = NCB.
PAR1240.MR1A(iii) IDWTSTP = NCB ja WYD = NCB.

Ilmeisesti MR1A(ii) on oikein, eli molempien NCB:n jälkeen pitäisi olla piste. Kahdesta muusta ne puuttuvat. Hyllystä puuttuu juuri MR1A(ii), mutta se olisi saatavilla varsin helposti. Kuntoluokitus vain pitäisi saada kohdilleen. Kannen täytyy olla riittävän hyvä. 

Takakansista otin kuvat tarkastellakseni Spizer-Danielsin kirjassa mainittuja kansivariaatioita. Kirjassa on monoon ja stereoon mainittu vaihtoehdoiksi GATEFOLD COVER/EDGES OF BAND IN SHARP FOCUS ON BACK tai GATEFOLD COVER/EDGES OF BAND IN FEATHERED FOCUS ON BACK. Otan kuitenkin sen homman työn alle erillisenä päivityksenä, sillä vertailua täytyy nähtävästi tehdä useamman kannen osalta. Ilmeisesti ero ei ole ihan helposti tunnistettava. 

Harvinaisuus: 1+



Kannen etupuoli


Takakansi


Sisäpussi


Kansi avattuna


Kansi avattuna


Kansi avattuna


Taitoksen yläreuna


Taitoksen yläreuna


Selkämys


1-puoli, MR1A(iii)


2. puoli, MR1A(iii)


2.puoli, MR1A(iii)


Kannen etupuoli


Takakansi


Sisäpussi


Kansi avattuna


Kansi avattuna


Kansi avattuna


Taitoksen alareuna


Taitoksen yläreuna


Selkämys


1-puoli, MR1A(i)


2-puoli, MR1A(i)


Selkämykset


Takakannet


Takakannet