lauantai 22. syyskuuta 2018

Johnny Harris: Beatle Mania Special -EP (UK 1st pressing) Jimmie Nicol on drums

UK 1st pressing 1964, Top Six T6508
mothers, stampers: O11, AE1 
6508A-3M / 6508B-5M
Sleeve: Picture sleeve

The Beatles related -osastoa täydennetään Top Six -EP:llä. Top six on englantilainen budjettilabel, jonka diskografiassa on pääosin tuntemattomia artisteja. Pieni Beatles-yhteys kuitenkin löytyy. Johnny Harrisin levy Beatle Mania Special sisältää Lennon-McCartneyn sävellyksiä. Mielenkiintoisinta on kuitenkin orkesterin kokoonpano ja se, että rumpuja soittaa Jimmie Nicol. Jimmie tuli jossain määrin tunnetuksi reilun viikon ajan Ringon sijaisena The Beatlesin maailmankiertueella, kesäkuussa 1964. Saattaa olla, että Jimmie oli luonteva valinta keikoille, sillä yhteistyö Johnny Harrisin kanssa perustui Beatles-covereiden soittamiseen. 
Itse levyssä ei ole orkesterin krediittejä ilmoitettu, joten tieto perustuu Jim Berkenstadtin kirjaan "The Beatle Who Vanished".  Tämän EP-levyn lisäksi samalla kaavalla julkaistiin myös pitkäsoitto, Top Six TSL1. Biisit äänitettiin PYE:n sodiolla, Lontoossa.
Tällainen julkaisu oli kaiketi tuottaja Bill Wellingsin ala-arvoinen yritys hyötyä The Beatlesin suosiosta ja hämätä ostajia, jotka saattoivat luulla ostavansa yhtyeen originaalia tuotantoa. 

Harvinaisuus: 1

Kannen etupuoli

Takakansi

1-puoli

2-puoli