lauantai 1. kesäkuuta 2013

Magical Mystery Tour -LP (US 1st pressing) STEREO

US 1st pressing 1967, Capitol SMAL-2835
SMAL-1-2835-A-1 / SMAL-2-2835-B29
disc weight: 131g

US 1st pressing 1967, Capitol SMAL-2835
SMAL-1-2835-B22  3 / SMAL-2-2835-A23  3
disc weight: 126g

Levyhyllyyn hankittu vain normitäydennystä. Magical Mystery Tour on kyllä mielestäni kerrassaan hieno kokonaisuus, niin sisällöllisesti kuin ulkoasultaankin. Vaikka pidänkin erityisesti MMT tupla EP–kokonaisuuksista, niin ihan ok tämä pitkäsoittokin on. USA:ssa MMT ilmestyi vain tässä muodossa.
Avattavan kannen sisältä löytyy tuttu vihkonen, jossa kaikenlaista stooria. Usein tämä liite on irronnut kansista, mutta tässä kappaleessa se on pysynyt paikallaan. Vertailun vuoksi otan levyhyllystä aiemman MMT US stereon. Erojahan näissä on, sillä tämä uudempi on Los Angelesin –painos ja aikaisempi Scrantonin tehtaalta.
Molempien levyjen matriisit ovat käsinkirjoitettuja, sillä erolla, että Scrantonin painoksessa on koneella painetut viimeiset numerot varsinaisen matriisin lisäksi. Tehtaiden symbolit ovat koneella painettuja. Soittoalueen ulkopuolelta löytyvät siis:

       / \   
      / I \     Scranton, Pennsylvania
     / A M \
     -------


     \  |  /
      \ | /
   ----   ----  Los Angeles, California
      / | \
     /  |  \

Tehtaiden logojen kuvat liitteenä, tosin suhteellisen alhaisen resoluution otoksilla niistä on hieman vaikea saada selvää. En halua blokisivustosta kovin raskasta, sen vuoksi kuvat ovat aina vaatimatonta luokkaa 640*480.
Gatefold-kansi on selkämyksen suhteen pikkaisen erilainen näissä kahdessa. Selkämyksen alaosassa Scrantonin versiossa on teksti: ”Capitol 2835” ja L.A. –versiossa ”SMAL 2835”.
Jostain kumman syystä aiemmassa MMT:ssä on sisäpussina fools inner. Todennäköisesti levyn alkuperäiseltä omistajalta (Harry) on mennyt MMT:n ja SGT. Pepperin sisäpussit vain sekaisin. En ainakaan usko, että Scrantonin tehtaalla olisi ollut ylimääräisiä punaisia sisäpusseja Pepperin jälkeen työnnettäväksi myös seuraavaan julkaisuun, eli MMT:iin.

Harvinaisuus 1

Etupuoli

Takakansi

GF avattuna, liite keskeltä

1-puoli

2-puoli

L.A. symboli koneella painettuna

Etupuoli

Takakansi

1-puoli

2-puoli

Scranton symboli koneella painettuna