tiistai 19. helmikuuta 2013

Abbey Road -LP (UK 2nd pressing) EXPORT + misaligned Apple sleeve + gold sticker

UK 2nd  pressing 1969, Parlophone PPCS7088 (UK)
Mothers, stampers: 6 MMP / 3 AAO
YEX749-2 / YEX750-1
disc weight: 143g

Levyhyllyä täydennetään Abbey Road –UK export LP:llä. Kyseessä on 2. painos, yhdellä EMI-laatikkologolla varustettu hopea musta etiketti. Kuten alkuperäinen Apple tai kelta-musta Parlophone-exportkin, tämä on painettu edelleen samana vuonna 1969.
vuonna 1970 oli käytössä jo kahden EMI-laatikon hopea-musta etiketti. Levy on harvinainen ja lisämaustetta tähän tuo kansi. Periaatteessa kaikkien Abbey Road -exporttien takakannesta pitäisi löytyä kullan värinen tarra Parlophonen logolla ja punaisella tekstillä: ”Trade Mark of The Gramophone Co. Ltd.”. Joistain kansista tätä on yritetty repiä irti ja siinä on vain kappaleita alkuperäisestä tarrasta tai sitten se puuttuu kokonaan. Varmastikaan kaikkia export-kansia ei varustettu tarralla, vaan se jäi yksinkertaisesti liimaamatta.
Tämän yksilön kansi on lisäksi ”misaligned Apple”, eli takakannen vihreä Apple-logo ei ole linjassa kappalelistauksen tekstien kanssa. Vaikka tarra peittääkin hyvin Apple-logon, vino-omena kannet on helppo erottaa 2. painoksen keskitetyistä kansista. Etupuolen suojatieviivat ovat keskitetty eri tavalla ja samoin takakannen tiilikuvio ja ohikulkeva naishenkilö.
Ohessa pari kuvaa, joista voi vertailla. Ks.etupuolen suojatieviivat oikeassa laidassa ja takakannen tiilikuvio Apple-logon vieressä. Misaligned ja export kannet ovat tässä yhtenevät.
Exportin etiketistä puuttuu 2-puolen viimeinen biisi ”Her Majesty”, kuten Applen 1. painoksestakin. Kuten White Album ja Let It Be –exporttienkin, Abbey Roadin etuliite P(PCS) tulee Parlophonesta, poiketen UK jenkkiversioiden exporteista, joiden etuliite C(PCS) tarkoitti Capitolia.
Aika usein Abbey Roadin exportit (kelta-mustat ja hopea-mustat) löytyvät Portugalista. Sinne taidettiin toimittaa melkoinen osa näistä. Tämäkin saatu Lissabonista.

Tässä muita levyhyllyssä olevia Abbey Road –LP:itä

UK 1. painos:

Brasilian 1. MONO-painos:


Harvinaisuus: 3+ (kannet lisäarvoa)

Etupuoli

Takansi
Parlophone -tarra

Parlophone-tarra
1-puoli
PPCS
2-puoli
Vrt. suojatieviivat oikeassa laidassa. (2nd, misaligned, export)
Vrt. suojatieviivat oikeassa laidassa. (2nd, misaligned, export)
Vrt. tiilikuvio. (2nd, misaligned, export)