lauantai 5. tammikuuta 2013

Beatles VI -LP (UK 1st pressing) EXPORT with "SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE..."

UK 1st  pressing 1966, Parlophone CPCS104 (UK)
Mothers, stampers: 1O / 1L
YEEX-112-A15/  ST2 2451 YEEX-113-A15
disc weight: 139g

Levyhyllyyn on saatu erityisen harvinainen export-levy. Beatles VI –etikettejä ehdittiin painaa (Something New –exportin tapaan) vientilevyyn tarpeettomalla tekstillä ”SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…” erittäin pieni määrä. Tämä on yksi vaikeimmin hankittavista exporteista. Something New –virhepainamaa tulee vähän useammin vastaan, mutta tätä ei juuri koskaan. Kaiken kaikkiaan ”SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE…” –tekstiä painettiin vahingossa kolmeen exporttiin. Kahden edellä mainitun lisäksi myös White Albumin kelta-mustaan etikettiin. Second Albumin ja Abbey Roadin kelta-mustissa etiketeissä ei tätä virhettä ole koskaan esiintynyt.

VI- exporteissa on tietääkseni kaikissa painoksissa 2-puolen matriisinumero: ST2 2451 YEEX113-A15, eli siinä esiintyy Capitoliin tms. viittaava matriisinumero, joka on yliviivattu. Olisi kiva tietää, missä vaiheessa numero on siihen koneellisesti prässätty ja mitä se tarkoittaa? Capitolin alkuperäinen VI:n 2-puolen matriisi on ST2-2358-A1.

Laitetaan kuviin vertailun vuoksi US originaalin, rainbow –etiketillä varustetun stereo-painoksen. Huomaa, että takakannen biisijärjestys on erilainen. UK-exportissa ne ovat oikeassa järjestyksessä, vaikkakin kannesta ja etiketeistä puuttuvat levypuolta osoittava numero. Jenkkioriginaali julkaistiin sellaisella hässäkällä, että kantta painettaessa ei edes tiedetty biisien lopullista järjestystä levyllä. Myöhempiin US-painoksiin ne korjattiin.

Ohessa on levyhyllyn tavanomaisempi kelta-musta VI export:

Vanhempaan tekstiin olen korjannut julkaisuvuodeksi 1966...

Ja Something New, "SOLD IN U.K. SUBJECT TO RESALE..." - tekstillä:

http://tapio-thebeatles.blogspot.fi/2012/08/something-new-lp-uk-1st-pressing-export.html

Harvinaisuus: 4+

Kannen etupuoli

Takakansi

Takakansi, G&L

Sisäpussi, Emitex riisi

1-puoli

1-puoli

1-puoli, matriisi

2-puoli

2-puoli

2-puoli, KT-verokoodi

2-puoli, matriisi


US etupuoli


US takakansi


US 1-puoli


US 2-puoli

US matriisi ST2-2358-A1