perjantai 21. syyskuuta 2012

SGT. Pepper's Lonely Hearts Club Band -LP (UK 3rd pressings) STEREO, one boxed EMI 1969


UK 3rd pressing 1969, Parlophone PCS7027

YEX637-1, YEX638-1
mothers, stampers 2RGD / 4RDP
The Gramophone  CO.LTD…
One EMI logo
Patents Pending –cover
disc weight: 136g


YEX637-1, YEX638-1
mothers, stampers 2RDG / 4CTL
The Gramophone  CO.LTD…
One EMI logo
disc weight: 147g

Edellisen harvinaisen mono-painoksen jatkoksi kaivoin levyhyllystä yhden 1969 stereopainoksen ja toisen, hieman erilaisen One boxed EMI SGT- Pepper-labelin sain juuri hankittua. Stereo-painokset ovat monoa huomattavasti yleisempiä, tosin yhden EMIn logoa painettiin vain vuonna 1969, joten pakostakin painosmäärät jäivät suhteellisen pieniksi. Kahden EMIn logo "THE GRAMOPHONE CO. LTD..." -tekstillä tuli heti 1970-luvun alussa.
Nämä kaksi stereo-painosta eroavat hieman labelin ja kannen osalta. Avattavissa (gatefold) kansissa on flipbackit sisäpuolella (ainoastaan yläreunassa). Niistä luovuttiin viimeistään 70-luvun puolivälissä.
Nämä kaksi stereo-painosta eroavat toisistaan siten, että toisen takakannessa on teksti: "Printed and made by Garrod & Lofthouse Ltd. Patents pending" ja toisessa "Printed and made by Garrod & Lofthouse Ltd."
"Patents pending" -kansia on pidetty harvinaisempana kuin ilman sitä tekstiä olevia. Jos katson levyhyllyssä olevia Kelta-mustia, ensimmäisen ja toisen painoksen mono ja stereopainoksia, lopputulos on 50% ja 50%. Ota siitä sitten selvää. 4th proof (joka lienee ihan ensimmäinen vahingossa julkaistu vedos) sisältää Patents pendingin. No, joka tapauksessa sitä löytyy vielä 1969 painoksistakin.

Labelissa on varsin merkittävä ero. Being For The Benefit Of Mr. Kite! - biisissä on huutomerkkiä ennen välilyönti tai sitten ei. Kumpi on harvinaisempi? Sori mulle tuli muuta tekemistä. :)

Harvinaisuus: 1,5

Etupuoli
Takakansi
Takakansi (Patents pending)
A-puoli
A-puoli (Kite!)
B-puoli
Etupuoli
Takakansi
Takakansi
A-puoli
A-puoli (Kite !)
B-puoli