sunnuntai 25. syyskuuta 2011

The Beatles (White Album) -2LP (UK 3rd pressing) Northerin Songs

UK 3rd pressing 1973, Apple PCS7067 (UK)
YEX 709-1, YEX 710-1, YEX  711-1, YEX 712-1

mothers, stampers  / 
mothers, stampers  / 
side loader
“Northerin Songs” –error

Tässä White Albumin kolmannen painoksen stereo-versiossa on pieni virhe etiketissä. En tosiaankaan tiedä, sisältyykö virhe jopa kaikkiin 3. painoksen stereoihin. Ensimmäinen, toinen ja kolmas painos olivat kaikki sellaisia, missä oli juokseva numero etukannessa. Kolmas painos erottuu siinä, että levyt tulevat päädyistä ulos, toisin kuin aiemmissa painoksissa, joissa kannet olivat "toploader", eli yläpuolelta auki. "The Beatles"-teksti etukannessa on edelleen kohokirjaimilla. Etukannen numero on kuitenkin huomattavan erilainen, pienempi, eikä siinä ole seitsemää numeroa. Ensimmäisen painoksen tekstiä: "Sold In U.K. Subject to Resale..." ei tietenkään enää ole. Se poistettiin jo toisen painoksen aikaan. Arvoitus on, miten nämä myöhemmät painokset on numeroitu, alkoiko koskaan ykkösestä ja mihin sitten päättyi?
Joka tapauksessa virhe on siis kolmospuolen etiketissä, jossa lukee biisin "Yer Blues" jälkeen "Northerin Songs" sen oikean "Northern Songs" tilalla.


Jos haluat verrata tätä 1.painoksen levyyn, niin täällä: http://tapio-thebeatles.blogspot.com/2011/08/beatles-white-album-2lp-uk-1st-pressing_06.html

Harvinaisuus: 1,5+


Etukansi
Etukansi, kuvat ja juliste
Etukannen numero
C-side
"Northerin Songs"
D-side