lauantai 30. heinäkuuta 2011

I Want To Hold Your Hand / This Boy (UK ORIOLE contract pressings)

UK 1st pressing 1964, Parlophone R5084 (UK)
The Parlophone CO.LTD…
ORIOLE contract pressing
Without and with N.C.B.

I Want To Hold Your Hand -singlen kysyntä ylitti odotukset, joten DECCAn lisäksi myös ORIOLE painoi pienen määrän singlejä. Oriolen tunnistaa parhaiten poikkeavista mothers and stamperseista sekä helpoimmin 7" vinyyleissä poikkeavasta keskiöstä, jonka ”puh-out-centre” on erilainen kuin EMI:n  tai DECCAn painoksissa. Ks. keskiön pienempi koko EMI:iin verrattuna. Keskiön väli mitattuna muuhun singlen kiinteään osaan on suurempi. Keskiö on ikään kuin karheampi pinnaltaan, huomattavasti karheampi. Vinyylin reunat ovat erityisen teräviä ja vinyyli painaa enemmän.
Pitkään (jopa 2000-luvun puolelle) näitä ORIOLE painoksia pidettiin levy-yhtiö PYE:n painoksina. Sekaannus saattoi johtua siitä, että ORIOLE painoi singlejä myös PYE:lle. Oriolen painamia I Want To Hold Your Hand -singlejä on muutamia erilaisia. Kaikkein harvinaisin on solid centre (kiinteä keskiö), jota ei ole levyhyllyssä. Tässä kuitenkin kaksi erilaista push-out-centreä, toinen N.C.B. -tekstillä ja toinen ilman. Luulisin, että löytyy vielä useampiakin versioita. Nähtäväksi jää...

Toisin kuin DECCA:n singleissä, N.B.C. -tekstin olemisesta tai puuttumisesta en osaa vetää rajaa kumpi olisi harvinaisempi. 

levyhyllyn DECCA:n IWTHYH contract pressings löytyvät  täältä:
http://tapio-thebeatles.blogspot.fi/2011/07/i-want-to-hold-your-hand-this-boy-uk.html

Harvinaisuus: 1,5
A-side (without N.C.B.)
B-side (without N.C.B.)
A-side (with N.C.B.)
B-side (with N.C.B.)